Den Kongelige Danske Ballets Fond stiftet i 1994

Om Balletfonden –

Est. oktober 1994

Nyheder og presse

Omtaler af initiativer og projekter

Den Kongelige Danske Ballets Fond arbejder målrettet for at udbrede kendskabet til ballet, både i Danmark og internationalt, igennem en række projekter, der skal sikre netop dette.

En af fondens fornemmeste opgaver er at kommunikere sine initiativer ud, så de kan nå et større publikum og dermed åbne flere hjerter for balletten og dansens verden. Fondsarbejdet er blevet bemærket i pressen flere gange. Læs et udvalg her.

Projekt - DWW

Artikel om DWWP i Jyllandsposten & WSJ

Jyllandsposten bragte en fin artikel om det banebrydende projekt, Danish Wounded Warriors, hvor hårdt sårede, danske soldater genoptrænes af tidligere balletdansere.

Rehabiliteringsøvelserne tager udgangspunkt i Pilates, som blev udviklet af grundlæggeren, Joseph Pilates, under 1. Verdenskrig som en metode til at genoptræne krigsveteraner. Lige knapt 100 år senere tjener Pilates sit oprindelige formål, men denne gang i en lidt umage konstellation af balletdansere og krigsveteraner. Danserne har gennem mange års krævende træning oparbejdet et indgående kendskab til rehabiliteringsøvelser og kontrol over kroppen, som er essentielle for at hjælpe krigsveteranerne med at få førligheden tilbage.

Fondens arbejde blev også rapporteret i den amerikanske avis Wall Street Journal.

Læs artiklen

293293_439109329461040_2041068178_n

Positions i ELLE

Det danske Elle Magasin bragte en fin gennemgang af projektet ‘Positions’ og dens fem hovedaktiviteter: Det årlige event kaldet Positions Live. ‘Positions’ har til formål at bringe ny koreografi frem i lyset, som både bliver skabt og fremført af dansere fra Den Kongelige Danske Ballet.

Læs artiklen